Projecten / activiteiten

Actuele projecten en (neven)activiteiten

 

In 2017  heeft PortAgora de volgende projecten, acties en/of activiteiten geïmplementeerd, gecontinueerd, uitgevoerd en/of ondersteund:

 

 

 

 

 

 

Projecten in 2015 gefinancierd door PortAgora zelf

 

Vanuit onze kernwaarden Ontmoeten, Helpen en Leren heeft PortAgora ook in 2015 een behoorlijk aantal initiatieven genomen die gefinancierd zijn uit de verkoopopbrengsten van de kringloopwinkel en door derden (sponsoring).

In het kader van humanitaire hulp zijn er in het najaar van 2015 diverse transporten verzorgd met hulpgoederen voor de vluchtelingen in Duinkerken die daar in erbarmelijke omstandigheden leven in modderige tentenkampen. Deze hulpgoederen werden ter plekke verdeeld. Initiator was Tilburger Hendrik de Kok die eerder ook al actief was met hulp aan vluchtelingen op Lesbos.

Daarnaast zijn er kindermeubels, ziekenhuisbedden en rolstoelen gedoneerd aan diverse organisaties in Kroatië en Bosnië waaronder IFS Emmaus in Doboj Istok en Dobre Vile in Trogir.

In Nederland is steun verleend aan het de stichting Goods for Ghana een Tilburgs initiatief voor de opvang van weeskinderen in Ghana en aan de actie van ter bestrijding van het Ebolavirus in Sierra Leone. Daarnaast zijn we sponsor (materieel) en ontvanger van Mooi Zo Goed Zo.

PortAgora heeft als deelnemer in het Platform Ruimhartig Tilburg ook diverse materialen (o.a. kleding, speelgoed en huisraad) geschonken aan de opvang van vluchtelingen in Tilburg.

Van de opbrengsten van de kringloopactiviteiten heeft PortAgora in 2015 ruim dertienduizend euro geïnvesteerd in sociale projecten in binnen- en buitenland. (Ook was de ANBI status in 2015 weer toegekend).